torsdag 20. januar 2011

Slumreteppe

Såå nydelig! Inspirasjonskilden min er Mia hos http://miaslandliv.blogspot.com  

Endelig er alle de vanskelig valgene tatt og jeg er den stolte eier av noen kilogram med garn! Jeg er blitt så inspirert av Mia Det var faktisk ikke bare en lek og velge fargekombinasjon skal jeg si dere! Skulle jeg ha noe som jeg virkelig kjesket på akkurat NÅ?? Januar-2011-smaken som jeg tror aldriiii vil forandre seg?? Superfriske farger i lilla og grønt som man får vann i munnen av - syrlige farger - som de der små lysegrønne dropsene vi spiste som barn, eller som kiwi!?

Har såå lyst til å putte inn en frisk limegrønn farge!
Det syrlige er veldig fristende...MEN...jeg skal jo leve med dette teppet resten av livet håper jeg! Kanskje skal det leve i mange generasjoner etter meg! Som dere skjønner så strevde jeg med å kombinere lysten på noe nytt med fornuften.

God film!

Jeg bestemte meg tidlig for at teppet skulle ha syriner som tema, lilla sådanne. Så da var det å pakke med seg lommeboka og kjøre til nærmeste husflid på jakt etter garn. Siden jeg nå skal koste på meg evinnelig mange timer i sofaen med heklenåla, skal jeg jaggu meg velge kvalitet over sakene! Jeg må kunne vaske teppet skikkelig, 60 grader er et must, helst kok liksom -jeg ser for meg et terrasseteppe som omkranser rødvinsdrikkende damer og grillsausspisende menn sommerstid!! Jeg har også en datter i slutten av tenårene. Hun kunne la seg friste til å grønske det til mens hun lager seg jordbærpicnik på plenen med de fnisete vennene sine. Så da kan det jo IKKE hekles i ull - ikke engang superwash! -Hvis dere forstår hva jeg mener!

Utgangspunktet mitt for valg av farger 

Så setter jeg pris på at garnet ikke falmer ved den minste berøring av strålene som har presset seg gjennom osonlaget. Jeg vil ha det så lysekte som mulig. Husfliddamen kikket på meg. Kikket igjen. Jeg er skråsikker på at husfliddamen ikke bruker sine håndlagede slumretepper utendørs og aaaldeles ikke i nærheten av mat & drikke. Hun vasker sikkert sine på 30 grader og tørker de flatt med masse håndklær under - innendørs! Vel, hun så sjansen til storsalg på garn og tok på seg en høflig vridning av den ene munnviken - jeg forsto at hun plasserte meg i kategorien sær.

Slumreteppe in spè

Valget av garnkvalitet falt på bomull. Jeg fortalte henne at jeg ikke ville ha et sjaskete teppe men litt hold. Damen sa jeg skulle bruke heklenål nr 3. Det var det som var standarden! Kanskje jeg kunne gå ned til 2.5 for å få det litt fastere sa husfliddamen - hvis jeg heklet løst til vanlig. Så her sitter jeg og hekler på pinne nr 1.75. Husfliddamen hadde fått hikke hvis hun hadde visst det! Jeg prøveheklet nåler fra 3 og nedover og 1.75 ble pent og tråden delte seg IKKE slik husflidamen skråsikkert forklarte meg at den ville gjøre hvis jeg ikke fulgte standarden!

Noen av rutene mine

Så nå sitter jeg her i godstolen og hekler lapper. Hver lapp er 15 cm og jeg må ha maaange! Det ferdige målet skal være ca 140x220. Da vil det også passe som sengeteppe. Målet mitt er å ikke hekle 2 like lapper. Gleder meg til det blir ferdig!

8 kommentarer:

 1. Heia:D:D:D:D sååå fin blogg kjære mor! Virkelig artig at du kan vise verden hvor flink du er:D Hihi:) Liker ideen om lappeteppe! :) Kos deg videre i håndarbeidsmodus <3

  SvarSlett
 2. Takketakk:-) Gleder meg til slumreteppet det blir ferdig til våren en gang...håper jeg.

  Gøy du likte bloggen til gamlemor;-)

  SvarSlett
 3. Hei Mette :)
  Tusen takk for koselig hilsen, og så oppdaget jeg bloggen din også ;) Velkommen til bloglandia, håper du kommer til å trives her. Det er i alle fall mye fint å se rundt omkring og masse inspirasjon :) Teppet ditt kommer til å bli nydelig, veldig flotte farger. Har alltid ønsket meg et slikt, men ettersom jeg ikke kan hekle eller strikke blir det vel å ”fri” til min søster som har fått denne kreative siden :) La meg til som følger her hos deg, slik at jeg får med meg nye innlegg fra deg fremover… Hvis det skulle være noe du lurer på ang blogg eller annet, så er det bare å spørre… Ikke det at jeg er noe spes flink, for jeg knoter skikkelig for å få det til :) men jeg kan i alle fall tipse deg hvem du kan spørre :) Ønsker deg en fin fin helg, klem fra navnesøster i nord

  SvarSlett
 4. Hei, Mette!
  Takk for besøk hos meg, og gratulerer med ny blogg! Bestandig artig at nye kommer til!
  Det teppet du holder på med, ser ut til å bli et storarbeid!
  Men det blir flott når det blir ferdig!
  Kos deg!

  SvarSlett
 5. Nydelig teppe du lager og så skjønne farger.
  Har en stor drøm om å hekle et slumreteppe, men
  først må jeg bli flinkere til å hekle.
  Så kjekt du vil være med på min Give Away.
  Lykke til.
  Ønsker deg en fin uke.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 6. ÅÅ så koselig å få kommentarer! Kjære Miss Mette, den første "ukjente" på siden min som nå er blitt følgesvenn. Tusen takk! Hvis alle her i Blogglandia er like hyggelige og imøtekomne som deg så tror jeg dette er et godt sted å være:-) Velkommen til min side Stubbtufsa...med de fine strikketrollene:-) Ja det er et vanvittig arbeid jeg har satt igang, jeg vet. men tenkte at siden jeg nå har laget meg blogg og gjør dette her offentlig...så blir det ferdigstilt! Får litt press på meg til å hekle jevnt og trutt, minst en lapp om dagen. Det skal etter planen være ferdig til våren. Velkommen til deg også Mio. Det er så kjempemoro når noen lager igang lotterier for leserne sine. Det er en idè jeg vil spare og bruke når jeg blir litt større:-) Tusen takk for kommentarer...himla gøy!!!

  SvarSlett
 7. HERLIGE farger ♥ Tror nok det var et godt valg - lilla er en farge som ikke går av moten, hihi...
  Sikker på at det kommer til og bli nydelig! Heldige du som kan hekle - det skulle jeg tatt meg tid til og lære altså... har veldig lyst på et slikt dette-har-jeg-laget-og-det-skal-gå-i-arv-teppe;)

  Lykke til, kan tenke meg det er MYE jobb!

  Klem Line

  SvarSlett
 8. Hei Line, gøy at du tittet innom! Hekling er veldig lett. Spesielt sånn stav-hekling som er i bølgetepper. Bestemorsrutene er heller ikke vanskelige i det hele tatt. Ta en tur innom biblioteket og finn en begynnerbok i hekling samt en tur innom din lokale husflid - de elsker å vise hva de kan og lærer deg mer enn gjerne! Men jobb er det...litt kjedelig jobb i lengden..men gleden blir desto større når arbeidet blir ferdig:-)

  SvarSlett