tirsdag 11. januar 2011

Lilla vårdrømmer...

Jeg tenker på lilla, jeg drømmer om lilla og nå har jeg seriøst begynt å planlegge terrassen...i lilla. I fjor var jeg så utrolig heldig å få masse lilla syrinavleggere fra ei snill jente i Homborsund, takk Aina. Jeg krysser fingre og tær for at de skal trives og komme opp som flotte små busker til våren, i symfoni med de eksisterende hvite.

Lilla syriner til begjær
Jeg har også begynt på et helkleteppe i bestemorsruter til terrassen som går i hvitt, lillatoner og litt bladgrønt. Gleder meg til å se det tar form. Jeg skal komme med utførlig beskrivelse senere. Jeg har noen hvite tremøbler som Mettemannen, som er maler, skal male opp i år, i hvitt, sammen med noen fine hyller til terrassen og med noen nye kopper og kar i lilla fra Greengate håper jeg det skal bli en finfin vår i år.På fredag skal jeg besøke en lokal systue og kjøpe noen stoffer for å begynne på en duk og puter jeg skal ha ute til våren. Hører rykter om at de har Greengate sine stoffer så det gleder jeg meg stort til. Mettemannen hadde arvet en lurvete symaskin som ble fikset slik at jeg nå kan trylle frem noen forhåpentligvis flotte ting til heimen. Maskinen er som dere ser ikke av det kompliserte slaget ei heller kan den gjøre fancypancy ting...men...juhuu den kan sy rettsøm og sikksakk, akkurat hva jeg er i behov av nå!
Jeg drømmer så i lilla for tiden at hadde min samboer spurt meg om jeg ville gifte meg så hadde jeg i min lilla sky svart ja...hvis jeg fikk velge kjole!!

Hadde gladelig gått på Ketolyse i 10 år for å komme inn i denne drømmen av en kjole!

For endel år siden ville jeg ha vaskerommets vegger malt i syrinlilla med alt annet i hvitt og med lysegrått gulv...jeg ble sååå nedstemt i familien at det hele ble malt hvitt. Men...nå skal jeg snart til med oppussing av vaskerommet i mitt nygamle hus fra 1968 og da....da skal lillafargen få regjere for nå er jeg endelig voksen nok til å få igjennom viljen min...håper jeg! Dog skal jeg ha hvitt tak og hvitt interiør..men veggene..ahhh de skal være syrinlilla. Iogmed at jeg er innetullet i en lilla verden for tiden var det ikke feil at min venninne kom med lilla roser som bursdagsgave sammen med en flaske Martini Asti på lørdag. De rosene...ahh jeg har ikke ord...de er så flotte!

Rosene jeg fikk til bursdagen av Irina. Hvilken inspirasjon! 
 De står her på kjøkkenbordet, lyser opp og gir håp om en ny vår. Ha en fin dag dere:-)

http://bloggurat.net/kart/registrere/3569/grimstad

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/7608bc25167f8bfee779231ff370bb2a4f805010

2 kommentarer:

 1. Heisann :)

  Lilla er jo bare en helt nydelig farge :) Selv jeg med et større eller mindre snev av fargefobi må innrømme at jeg er betatt av den lilla fargeskala. Både iform av syriner og vakre brudekjoler :)
  Men nå ble det jo ikke lilla kopper på deg, men derimot en serie i en annen herlig farge som får meg til å lengte mot vår og varmere dager. Håper vi snart får se noen bilder av prosjektene dine.
  Kos deg med håndarbeidet så lenge da :)

  Aina..

  SvarSlett
 2. Hei på deg Aina, min eneste og trofaste leser;-)
  Nei det ble ikke lilla kopper, men lilla glass som jeg fant på Ahlens! Så fant jeg noen fine stoffer i lilla til å lage lappeduk av så da syns jeg de grønne polkadottkoppene ble fine til:-D Jeg trenger seriøst et godt kamera for å ta bra bilder. Jeg skal låne et for å ta noen bilder jeg kan bruke her i bloggen. Mine bilder blir litt blasse og rettferdigjør ikke fargene skikkelig. Jeg er såå i tvil om jeg skal legge inn flere nyanser av grønt i teppet så nå prøvehekler jeg og ser om det blir greit:-)

  SvarSlett