tirsdag 25. januar 2011

Skriften på veggen!

Jeg trodde seriøst at jeg ALDRI skulle anskaffe meg skrift på veggen! Jeg har vært litt distansert til det. Har sett på dette som en motejippo som er vekk før den har begynt. Jaja, så feil kunne jeg altså ta. Min apiffany på dette området kom da jeg var på besøk hos min venninne Tone i Lillesand. Hun driver gavebutikken Tones gaver i sentrum.  

Bilde fra butikken til Tone i Lillesand 

Mens vi satt der og drakk vår deilige nykvernede kaffe kom mannen Emil innom. Med et stort smil tok han meg galant under armen. Kikket på meg og sa med sin myke mandalsdialekt e har fått inn noe du vil lige å se Mette. Han tok frem noen bokser og rullet ut sine innkomne vegg-ord fra myfirstroom i sverige. 

Jeg er ikke overbegeistret for flåsete og utslitte sitater om at man skal leve livet og CARRY ON til tross. MEN...akk og ve, sukk mitt hjerte men brist ikke! Mot slutten av visningen fikk jeg rullet ut et veggord av Shakespeare: "Kjærligheten ser ikke med øynene men med sjelen" og VIPS ble jeg 600 kroner fattigere og et veggsitat rikere! Tone gav meg to lilla hjerte-lysestaker på kjøpet for vennskaps skyld...sikkert fordi hun forutså hjemturen min! Jeg i min villfarelse så for meg AKKURAT hvor jeg skulle ha det når jeg kom hjem. På kjøkkenet, over tallerkenhylla! Må bare få sortert bort noen tepotter først, ahh det blir fiiint tenkte jeg på vei hjem. Mettemannen som er nærmere 2 meter høy kunne sikkert få det opp på veggen på et blunk..åå jeg gledet meg til å komme hjem! 

Neida, jeg skal ikke ha tepottene der, men de støtter opp om "klistermerket"

Etter noen timer i interiørhimmelen hos Tone svingte jeg inn på tunet og så en velkjent sliten Audi. Mettemannen hadde besøk av sin sinnamusikkelskende-rørlegger-ungkar av en venn. Denne ungkarsvennen kjenner mettemannen veldig godt og forsto raskt at nå var det duket for en episode av Mr og Mrs Bucket. Ungkarsvennen satt seg godt til rette i sofaen. Tok seg en stor slurk kaffe - med sine skitne rørleggerfingre...og snudde seg mot mettemannen.


HAHAHA ska du virkeli ha det derre klistårmærke på veggen sa ungkarsvennen muntert?? Da var det gjort!! Nå er det duket for - gjett hvem som er mannen i dette huset?-leken! Hva skal man med venner noen ganger! Mettesønnen heiv seg på i hylekoret mot klistermerket og jeg følte meg aldeles alene i verden om å like det...skriften på veggen! Jeg så det på han..jeg kommer ALDRI til å få lov til å henge det opp!
 

Mettemannen er maler av yrke og en meget stolt en sådan. Yrkesstoltheten gjør at jeg ikke engang får lov til å kvistlakke...Jeg så ordene komme ut gjennom leppene hans -Mi klistrår ikkje ting på veggene Mette! Men syns du ikke det er fint? prøvde jeg meg, men forsto at slaget midlertidig var tapt! Jeg vendte om og fant frem den flotte koppen jeg har kjøpt og sukkerskåla jeg fikk til bursdagen - Humøret steg og jeg begynte å lage meg en plan for hvordan jeg skal få eneherredømmet i hjemmet fremover...verkstedet skal virkelig få blomstervaser på monsterhøyttalerne som bæljer ut Metallica hele våren mens ungkarvennen og mettemannen klargjør Harleyen og Wanna-be-Harleyen (mettemannen sin) - ser dere maktforholdet mellom vennene her??


Utpå kvelden da jeg fikk Mettemannen for meg selv sa han seg enig i at det var stilig (yeahh 1-0 til meg i første omgang!)...men han er svært skeptisk til å henge det opp. Tenk hva det gjør med tapeten! Tapeten har struktur! Såå kom forslaget...kan vi ikke henge det opp på ei malt plate??...som dere ser så er klistermerket mitt satt provisorisk opp der jeg vil ha det, men altså ikke fysisk påklistret ennå fordi jeg har en MANN som er helt og totalt uenig.


Tenkte jeg skulle dele en av de små inspirasjonskildene mine til lilla og grønt med dere. Mettemannen arvet denne gamle osteklokken (tror jeg det er?) etter sin mor. Fargene er ubeskrivelig flotte og stilen på dekoren er bare nydelig syns jeg. Passer knallfint inn med Greengate serviset jeg har begynt å samle på. Nygammel miks er stilig syns jeg. 


1 kommentar:

  1. Hihihi:) Syntes det var knallfint!!!!! :D:D:D
    Si DET til mettemannen. Kunne tenkt meg sånn sjøl når jeg får mitt eget:) SusieQ

    SvarSlett