onsdag 2. februar 2011

Lengsel...

Jeg lengter etter vår og sommer! Jeg lengter etter ferietid med lukten av gress og sjøluft. Jeg lengter etter å kunne bade, sole meg og nyte solfylte dager...jeg lengter til og med etter den regntunge sommeren vi hadde i fjor! Jordbær med fløtemelk, reddiker og svindyre reker frister meg over evne! Jeg luftet dette for en venninne, at jeg lengter etter sol og sommer. Hun foreslo sydentur!


...der er rett og slett ikke hva jeg definerer som sol og sommer! Ligge som sild i tønne på ei strand?? Et sted der det er sjarm at selgerne non stop roper "melåna-melåna-melåna" fra den ene enden av stranden til den andre?? Eneste måten å få stoppet støyen på, tro meg, er å kjøpe disse melonene! Jeg er enig i at meloner tilhører sommeren, men jeg vil ha natur, fred og ro. Jeg vil legge tidsplanleggeren igjen på land og bare følge skjærgårdsklokka. Bare tanken på sydenutflukter med tilhørende bussturer gir meg frysninger. Frysninger er det jeg prøver å unngå, det er sikkert derfor jeg lengter etter hytta!


Vi er så utrolig heldige å være i besittelse av en familiehytte i Grimstad skjærgården. Et paradis på jord. Det å sitte her ute på øya og nyte livet er altså ikke som en sydentur!


Det er som balsam for sjelen å være her ute. Livet står litt stille. Man føler seg satt tilbake i tid. En tid der ting gikk saktere. Som dere har forstått så er jeg en svoren tilhenger av slow living når værgudene viser seg fra sin milde side. Så får vi heller legge stresset til dagene uten...og de er det flust av!!


Første hyttedag på oss blir påskeaften. Da skal vår lille båt "Trofast" på vann og vi har familiefest på øya. Jeg lengter etter å legge til brygga og sette føttene mine på øya. Det er en helt merkelig følelse man får da. Man får sånn glede og ro at strikketøyet nesten kryper opp på fanget av seg selv og kaffelars smiler og lurer på om årets hyttekokte kaffe smakte.

Vår lille 17 foter "Trofast"

Nå sier kalenderen februar men når en tenker litt over det...hvor ble det av hele januar?? Jeg håper at denne måneden og den neste vil ha de samme vingene på seg og fly meg avgårde til april. For min del er april er den måneden i året som gir meg mest påfyll. Snøen er smeltet, båten er pusset, ski og skøyter er lagt på vinterlager og hagearbeidet er i full gang. Bjørka begynner å spire og jordbæråkeren gir løfte om masse deiligheter.


Jeg tenker på venninnen min som foreslo sydenferie. Hun har ikke forstått hva jeg lengter etter, ikke i det hele tatt. Jeg lengter etter sol, varme og soft is...i Norge!Jeg lengter etter å sitte på svaberget varme sommerkvelder. Se solnedganger og høre Postgirobygget på ipoden mens jeg følger med på båtlivet på sjøen...sydentur liksom!


Jeg lengter etter å gå på de blankskurte svabergene og nyte det å være en liten del av noe stort. Jeg lengter...

Mitt paradis på jord!

4 kommentarer:

 1. Ingenting er bedre enn sommer paa sorlandet:) susieQ

  SvarSlett
 2. ååh..jeg er såå enig med deg!!
  jeg kan reise rundt i verden på høsten, eller januar/februar..men fra april til september er jeg i NORGE! absolut best!
  gleder meg faktisk til både å klippe plen og myggstikk!
  kjente jeg begynte å glede meg skikkelig når jeg leste dette!

  SvarSlett
 3. Åh, Vilka härliga sommarbilder, så fina!

  Klem från mig/ Therese

  SvarSlett
 4. Hei! Så plutseli at du lå som følger hos meg,veldig koselig, så da havnet jeg her! koseli blogg! enig: lengte, lengte mot vår!! :)

  SvarSlett