onsdag 8. juni 2011

Dukketøy til Babyborn

At jeg er glad i å strikke, hekle, sy og brodere er ikke noen hemmelighet for de som har kjent meg noen år.

Sommerjente - heklet i mandarin Petit

Dukketøy har jeg strikket og heklet i mange, mange år. Det meste er gitt bort til små jentenøster opp igjennom årene. Nå er jeg kommet i en alder der bestemorklokka har begynt å tikke, så nå lager jeg dukketøy for fremtiden.  


Kåpe og lue i silkegarn og et silkeaktig "funny" garn

Planen er å lage ei dukkekiste fylt med klær til de to babyborndukkene min datter forlengst har vokst ifra. Jeg er litt sånn tilbuds-kjærring, så det meste av dukketøygarnet er røverkjøp og ypperlige til småklær.  


Flettesett i ull

Oppskriftene er både selvkomponerte og fra Sandnesgarn. Da jeg var barn var det min mor og hennes kusine Ranveig som stod for dukketøyproduksjonen. Det var alltid så gøy å få komme til Ranveig og åpne kista hennes med dukketøy i alle mulige farger, fasonger og stiler. Da var det ANNA dukken som ble kledd. Jeg har valgt å lage til Babyborn, siden det er den dukken som har vært mest utbredt de siste 15 årene og helt sikkert kommer til å holde seg noen år til.  


Selvkomponert vintersett i rosa ullgarn

Jeg var en sånn dukkejente som lekte med dukker til jeg var 12 år gammel. Husker jeg brukte saba selfsit som bleie og bleiesnipp av plast slik at dukkene ble "ordentlige" babyer. Dagens Babyborn kan man bruke Libero bleier til. Akkurat som meg liker småjentene at dukkene har bleie på og jeg tester ut mange av oppskriftene opp mot "bleierumpa" sånn at tøyet passer. Ikke alle oppskrifter tar hensyn til dette.


Blått "guttesett" med påstrikket krage

Det å lage dukketøy er gøy, det går fort og jeg kan eksperimentere og tøyse meg litt med garnkvaliteter og farger. Det finnes masse masse flotte antrekk man kan lage selv ute i oppskrifthimmelen. Ettersom erfaringen kommer så kan man begynne å eksperimentere litt og komponere egne greier. Det er utrolig morsomt syns jeg. 

Man må kunne gå i bikini selv om kroppen er av stoff:-)

Jeg har massevis dukketøy men her viser jeg noen av de jeg har laget i det siste. Jeg har planlagt en ny "fotoshoot" for dukkene i sommer med noen av kreasjonene som har ligget i kista ei stund. Det er noe jeg gleder meg til å vise dere her på bloggen.


3 kommentarer:

 1. Nydelige dukkeklær,flink du er. :))
  Klem fra Mette.

  SvarSlett
 2. Så flotte dukkeklær, ponsjo har jeg også tenkt å lage, men så var det tiden da. Spennende å besøke siden din, jeg følger med utover.

  SvarSlett
 3. Hej letade efter stickade dock kläder och såg din sida. Jättefint som du har gjort. Tittar gärna in igen .

  SvarSlett